Bir radar şunlardan oluşur An­ten, gönderilen dalgalar ve hedefe çarpıp yansıyan dalgalar. Bir radarı parazitle etkisizleştirmek zor değil­dir. Radardan etrafa enerji önemli ise de (10 kilovvat ve yukarısı), hedefe ulaşan enerji çok azalmıştır (hedef in radara uzaklığı ise enerji 1/d2 oranın­da azalır; çünkü dalgalar bir küre şeklinde yayılır ve kürenin yüzeyi yarı­çapın karesi ile orantılıdır. Bu duru-muda hedeften radara geri dönen yankılar da aynı şekilde 1/d2 kadar zayıflayacaktır. Böylece uçağa ça­rpıp geri dönen dalga enerjisi 1/d1 kadar azalmış olacaktır.Bu nedenle ra­dar alıcıları çok küçük (1 mikrovvattlık) bir enerjiyi bile yakalayacak şekilde yapılmıştır. Radarın yakınların­da parazit yapıcı bir cihaz, radarın ay­nı olan bir frekansla anlamasız sin­yaller vermeye başlarsa, radar hedef­ten gelen lankı ile bu paraziti (fon gü­rültüsünü) ayırt edemeyecektir.
Parazit oluşturmanın da sakınca vardır; düşman hedefi görmese bile, kendi radarlarına karşı parazit uygulandığı anlar. Parazit oluştura­bilmek kendi radarlarına frekansını bilmek gereklidir.
Radarların bir diğer zayıf nokta­sı daha vardır. Radarların dalga yay­maları gizlenemez ve bu dalgalar bir düşman füzesini radarlara eriştir­mekte rehber görevi yapabilir. Bu ne­denle israil’in 1982 Beyrut bombardımanı, bu kentin radarlarını tahrip etmekle başlamış, 15 Nisan’da atılan iki antiradar füze muhtemelen hede­fini bulmuştur.