1653 yılında Paris’te hizmet veren Françoise Velayer’e ait Petite Post’ta kullanıldı. “Billets de Prot Paye” adı verilen bu pullar, ger­çekten^ bilet şeklindeydi ve postaya verilen maddenin üzerine yapıştırılıyordu. Günümü­ze kadar ulaşabilen bir örneği olmamakla bir­likte, üzerinde ödenen posta ücretinin yazılı olduğu biliniyor. O dönemde, genellikle pos­ta ücreti alıcılar tarafından ödendiğinden, “önceden ödeme” anlamına gelen pul kullan­ma yöntemi pek yaygın değildi.
Posta ücretinin önceden ödendiğini simge­leyen pulların İngiltere’de kullanılmasına 1 Ni­san 1680 günü Londra’da başlandı.
O gün, William Dockwra, kendisi tarafın­dan çalıştırılan London Penny Post’ta, pul­ların tanıtımını yaptı. Üçgen şeklindeki bu pulların üzerinde, “ücreti önceden ödenmiştir” kaydı vardı. Dockwra’nın el ya­pımı pullarından 10 adedi, günümüze kadar ulaşmıştır.