Öğrencileri, genel okullara hazırlayan ilk özel hazırlık okulu, “Temple Grov”, 1810 yılında Rahip Dr. Pearson tarafından kuruldu. Okulun Vikont Paalmerstone’a ait olan binası, Mortlake ile Riclomnd Park arasındaki 80 dönümlük arazi üzerinde yer alıyordu. Okul yöneticilerinin tanımlamasıyla, “Temple Grove’da seminer yapan genç beyefendiler” okula 7 yaşım doldurduktan sonra geliyorlar ve 14 yaşında aynlıyorlardı. Mezunların çoğu, Eton’a gidiyordu.
1818 yılında kurulan bir illüstrasyondan anlaşıldığına göre, öğrenciler, yuvarlak bir şapka, uzun kuyruklu ceket ve beyaz pantolon giyiyorlardı. Eğitimin temel amacı ise, okul başöğretmeninin tabiriyle, öğrencilere kendilerini kaba alt tabakadan ayırarak pırıl pırıl bir beyefendi yapacak özellikleri kazandıracak günlük çalışmalar yaptırmaktı. Bu çalışmalardan beklenen sonucu alabilmek için de, gerek sımf içinde, gerekse ders dışı saatlerde, çok sıkı bir disiplin uygulanması gerektiğine inanılıyordu. 1830′lu yıllarda, bu okulun yaşantısı hakkında bir fikir edinmek için Norfolk’un ünlü ailelerinden birinin oğlu olan H.J. Coke’un, “gizli” anı defterine bir göz atalım:
“Günümüze, kocaman birer kaşık sülfür ve şeker pekmezi ile başlıyorduk. Bir saat süren ilk dersten sonra, kahvaltıya iniyor ve bir şişe süt içiyorduk. Bu süt öylesine berraktı ki, ona aramızda mavi gökyüzü adım takmıştık. Yanında da bir dilim yağlı ekmek veriliyordu. Evet, gerçekten de zaman zaman biraz yağ oluyordu ekmek diliminin üstünde. Akşam yemeklerinde işe bol bol pirinç vardı. Temizliğe gelince, orada kaldığım iki yıl içinde, bir kez olsun banyo yapmadım. Cumartesi geceleri, hademeler yatakhanelerimize gelir, ayaklarımızı yıkarlardı. Bir leğen dolusu suyun çevresine on ikimizi birden oturturlar, ayaklarımızı leğenin içine soktururlardı. Sonra da çıkarmamızı söylerler ve sonraki grubu çağırırlardı. Su hiç değişmediğinden, en sona kalan arkadaşlarımız, ayaklarını sokarken gözlerini de kapatırlardı pisliği görmemek için.”
